Quantcast
Channel: Sport | svenska.yle.fi
Viewing all 52706 articles
Browse latest View live

Rosberg i pole position

$
0
0

Nico Rosberg var snabbast i ett regnigt Belgien och får starta i pole position i söndagens GP. Valtteri Bottas var bästa finländare i kvalet på en sjätte plats.

Vädret ställde till det för förarna under lördagens kval. Strax före kvalet skulle till att börja vräkte regnet ner över Spa-banan. Inför den sista sessionen började solen skina och banan började torka upp.

Lewis Hamilton var snabbast under de två första sessionerna men under den sista kunde Nico Rosberg sätta den snabbaste tiden och knipa pole position. Rosberg var till slut två tiondelar snabbare än Hamilton. Sebastian Vettel som var trea i kvalet var över två sekunder långsammare än Rosberg.

Det här var fjärde gången i rad som Nico Rosberg var snabbast i kvalet.

Valtteri Bottas startar från sjätte startrutan i söndagens tävling medan Kimi Räikkönen startar från åttonde rutan.

Resultat, kval:

1. Nico Rosberg Mercedes 2.05,591
2. Lewis Hamilton Mercedes 2.05,819
3. Sebastian Vettel Red Bull 2.07,717
4. Fernando Alonso Ferrari 2.07,786
5. Daniel Ricciardo Red Bull 2.07,911
6. Valtteri Bottas Williams 2.08,049
7. Kevin Magnussen McLaren 2.08,679
8. Kimi Räikkönen Ferrari 2.08,780
9. Felipe Massa Williams 2.09,178
10. Jenson Button McLaren 2.09,776


Ingen final för Kivirinta och Seppälä

$
0
0

Veera Kivirinta lyckades inte ta sig till final på 50 meter bröstsim. Uleåborgssimmaren slutade på en trettonde plats med tiden 31,67.

Veera Kivirinta simmade på den första banan i den första semifinalen och hängde bra med till en början. Efter halva stäckan tappade hon och slutade till slut sjua i sin semifinal på tiden 31,67.

Sammanlagt slutade Kivirinta på en trettonde plats. Snabbast i semifinalerna var förhandsfavoriten Ruta Meilutyte på nytt mästerskapsrekord 29,88.

Veera Kivirinta hade som målsättning att simma under gränsen till VM som är 31,55 men det lyckades inte.

Även Hanna-Maria Seppälä slog ut i semifinalerna på 50 meter frisim. Seppälä slutade sist i sin semifinal med tiden 25,55 och med det landade hon på en 16:e plats totalt.

Liukkonen till final

$
0
0

Ari-Pekka Liukkonen tog sig till final på 50 meter frisim vid EM i Berlin. Liukkonens tid 22,10 var den sjunde snabbaste i semifinalerna.

Ari-Pekka Liukkonen får simma final på 50 meter frisim. Liukkonen som simmade på den andra banan i den andra semifinalen avslutade starkt och tog sig vidare till final som sjunde man. Tiden 22,10 var den tredje snabbaste i den andra semifinalen och den sjunde snabbaste totalt.

Tiden 22,10 är också nytt finländskt rekord på sträckan och även under kvalgränsen till VM i Kazan nästa år.

Snabbast i semifinalerna var Florent Manaudou med tiden 21,57.

Finland förlorade femsetsmatch

$
0
0

Finlands volleybollherrar kunde inte rå på Belgien i en träningsmatch inför VM. Belgien vann matchen i Tavastehus med 3-2 i set.

VM i volleyboll närmar sig och Finland är mitt i förberedelserna inför turneringen. På lördagen träningsspelade Tuomas Sammelvuos mannar mot Belgien där det blev förlust efter en tuff femsetsmatch.

Finland inledde matchen bra och vann första set med 25-17. I andra set var Belgien starkare och vann det med 25-19. I det tredje setet var Finland igen bättre medan Belgien vann det fjärde.

Det sista setet var jämnt och lagen följdes länge åt men till slut kunde Finland inte stå emot och Belgien kunde vinna sista set med 18-16.

Resultat:

Finland 25 19 25 22 16
Belgien 17 25 23 25 18

Costa nätade igen

$
0
0

Chelsea besegrade Leicester med 2-0 i hemmapremiären i den engelska ligan. Nyförvärvet Diego Costa gjorde Chelseas fösta mål i matchen.

I den 63:e minuten avancerade backen Branislav Ivanovic in i straffområdet och hittade Diego Costa som kunde göra sitt andra mål för Chelsea på lika många matcher. Eden Hazard fastställde slutresultatet till 2-0 i den 77:e minuten.

Crystal Palace hade ingen rolig dag då laget tog emot West Ham på hemmaplan. Mauro Zarate förde upp bortalaget i ledning i den 34:e minuten och tre minuter senare satte Stewart Downing 2-0.

Crystal Palace reducerade i början på den andra halvleken då Marouane Chamakh kunde överlista bortamålvakten Adrian. I den 62:a minuten gjorde Carlton Cole 3-1 som också blev slutresultatet. Jussi Jääskeläinen satt på bänken för West Ham.

Målsnåla matcher

Swansea besegrade Burnley med 1-0 efter att Nathan Dyer gjort det enda mål i den 23:e minuten.

På Villa Park delade Aston Villa och Newcastle på poängen i en match som slutade 0-0.

Samma resultat blev det också i matchen mellan Southampton och West Bromwich.

Sena mål av Arsenal

I lördagens sena match delade Everton och Arsenal på poängen efter 2-2. Seamus Coleman nickade in ledningsmålet för Everton efter 19 minuter. I slutet på den första halvleken gjorde Steven Naismith 2-0.

Everton såg länge ut att gå mot seger men då sju minuter återstod reducerade Aaron Ramsey för Arsenal och i den 90:e minuten kunde sedan Olivier Giroud sätta in kvitteringen bakom Tim Howard.

Resultat:

Aston Villa - Newcastle 0-0 (0-0)

Chelsea - Leicester 2-0 (0-0)
1-0 Costa (63 min)
2-0 Hazard (77 min)

Crystal Palace - West Ham 1-3 (0-2)
0-1 Zarate (34 min)
0-2 Downing (37 min)
1-2 Chamakh (49 min)
1-3 Cole (62 min)

Southampton - West Bromwich 0-0 (0-0)

Swansea - Burnley 1-0 (1-0)
1-0 Dyer (23 min)

Everton - Arsenal 2-2 (2-0)
1-0 Coleman (19 min)
2-0 Naismith (45 min)
2-1 Ramsey (83 min)
2-2 Giroud (90 min)

Kryss för HIFK i regntung match

$
0
0

HIFK och PK-35 spelade 1-1 i regnet i Helsingfors i herrarnas division 1. Samma resultat blev det också i matchen mellan AC Oulu och serieledande KTP.

John Weckström missnjd med oavgjort mot HIFK

John Weckström missnjd med oavgjort mot HIFK

1 min 39 s
Spela upp klipp på Arenan: John Weckström missnjd med oavgjort mot HIFK
Regnet vräkte ner gå HIFK tog emot PK-35 på hemmaplan i Helsingfors. Den första halvleken var mållös men 58:e minuten gav Jukka Hirvonen gästerna ledningen efter en hörna.

Knappt tio minuter senare kunde Pauli Kuusijärvi nicka in kvitteringsmålet för hemmalaget och matchen slutade 1-1.

Serieledarna KTP fick bara med sig en poäng hem från Uleåborg efter 1-1 mot AC Oulu.

Ilves besegrade Jippo med 1-0 medan Haka besegrade FC Viikingit med 2-0.

Ruuskanen avstår Elittävlingarna i Tammerfors

$
0
0

Antti Ruuskanen kommer inte att tävla i söndagens Elittävlingar i Tammerfors. Guldmedaljören från Zürich dras med en lättare skada.

Antti Ruuskanen har problem med höger axel och kommer därför inte att tävla i Tammerfors på söndagen. Ruuskanen började känna av problemen i torsdagens tävling i Diamond League i Stockholm.

Ruuskanen vill inte riskera något med tanke på kommande tävlingar under avslutningen av säsongen.

Årets sista Elittävlingar sänds i TV2 och på arenan med start klockan 15.50 på söndagen. Leif Lampenius svarar för det svenskspråkiga referatet.

Bolt tillbaka som vinnare

$
0
0

Usain Bolt gjorde på lördagskvällen sitt första individuella lopp för säsongen då han vann 100 meter i Warszawa. Bolts segertid skrevs till 9.98.

Usain Bolt har haft problem med skador under säsongen och därför tävlat väldigt sparsamt. För några veckor sprang han i Jamaicas stafettlag som vann guld på 4x100 meter i Samväldesspelen.

På lördagen gjorde han sin första individuella start och vann 100 meter i Warszawa på tiden 9.98. Tvåa var landsmannen Shelton Mitchell. Under loppet var taket på arenan stängt vilket gör att tiden är nytt världsrekord på 100 meter inomhus.

Bolt kommer nästa gång att tävla i Diamond League i Zürich på torsdag där han springer 100 meter.


HIFK vände och vann

$
0
0

Med fyra mål i den sista perioden kunde HIFK vända och vinna över Krefeld med 5-3 i Champions Hockey League. Arttu Luttinen gjorde det sista målet då en minut återstod av matchen.

Krefeld inledde matchen bäst och efter ett mål i mitten på den första perioden och ett i början på den andra ledde laget matchen med 2-0. I början på den tredje perioden ledde laget matchen med 3-1 men efter det började HIFK sin vänding.

Efter 43 minuter reducerade Teemu Ramstedt och några minuter senare kvitterade Matti Kuparinen till 3-3. Med sju minuter kvar av matchen gjorde Mika Partanen 4-3 och med en minut kvar fastställde Arttu Luttinen slutresultatet till 5-3.

Knapp seger för Kärpät

Kärpät besegrade HC Kosice från Slovakien med 2-1. Patrick Davis gav Kärpät ledningen i matchen efter knappt fyra minuter. HC Kosice kunde kvittera matchen då 10.26 spelats av den första perioden efter mål av Marek Zagrapan.

En halv minut senare gjorde Juho Keränen 2-1 vilket också skulle bli slutresultatet. HC Kosice tog i slutskedet av matchen ut målvakten och jagade en kvittering men lyckades inte.

Det här var den andra uddamålssegern för Kärpät i CHL.

SC Bern var starkare i Hakametsähallen och besegrade Tappara med 5-3. Bern gjorde fyra av sina fem mål i spel i numerärt överläge i den andra perioden.

Inglostadt besegrade SaiPa med 4-1.

Rekordsnabbt mål av Bellarabi

$
0
0

Karim Bellarabi gjorde mål redan efter nio sekunder då Bayer Leverkusen besegrade Dortmund med 2-0. Målet är det snabbaste någonsin i den tyska ligan.

Publiken hade knappt hunnit sätta sig innan Bayer Leverkusen ledde med 1-0. Endast nio sekunder tog det för Karim Bellarabi att göra det snabbaste målet någonsin i den tyska ligan. Målet var två sekunder snabbare än det som Bayern Müchens Giovanni Elber gjorde 1998.

Bayer Leverkusen vann med 2-0 sedan Stefan Kiessling fastställt slutresultatet i matchens sista minut.

Resultat:

Hoffenheim - Augsburg 2-0 (2-0)

Hannover - Schalke 2-1 (0-0)

Hertha Berlin - Werder Bremen 2-2 (1-0)

Frankfurt - Freiburg 1-0 (1-0)

FC Köln - Hamburger SV 0-0 (0-0)

Dortmund - Leverkusen 0-2 (0-1)

Knapp förlust i VM-genrepet

$
0
0

Finlands herrlandslag i basket spelade igårkväll sin sista träningsmatch inför VM-slutspelet i Spanien som inleds om en knapp vecka. Frankrike var bättre i en poängsnål drabbning i Strasbourg.

Uppsnack inför basket-VM del 1 | Sportinslag

Listen5 minuter
Spela upp klipp på Arenan: Uppsnack inför basket-VM del 1 | Sportinslag
Fransmännen ledde drabbningen i paus med nio poäng, 42-33, men vid slutsignalen var marginalen nere på fem poäng. Slutsiffrorna skrevs 74-69 till Frankrike.

Uppsnack inför basket-VM del 2 | Sportinslag

Listen6 minuter
Spela upp klipp på Arenan: Uppsnack inför basket-VM del 2 | Sportinslag
Det intressanta i sammanhanget var att Finland med fyra minuter kvar att spela ännu ledde drabbningen med tio poäng, men Frankrike satte då in en högre växel och vände och vann tack vare 17-2 i poäng under de avgörande minuterna.

Poängbäst för hemmalaget var Nicolas Batum som satte hela 28 poäng. Petteri Koponen ledde framgångsrikt den blåvita offensiven med sina 20 poäng.

Dagen innan hade Finland förlorat mot Australien med 23 poäng.

- Vi kom till match med en helt annan inställning idag och var redo, kommenterade Henrik Dettman efter matchen på basket.fi.

- Spelet fungerade som det skall. Det är onödigt att tänka bakåt, men vi hade tre segerkast i luften som borde ha gått in. Vi hade segern i våra egna händer, men lyckligtvis har vi ännu några träningar kvar före VM inleds, fortsatte Dettman.

Finland öppnar basket-VM i Bilbao mot USA den 30 augusti.

Frankrike - Finland 74-69

Finska poäng: Petteri Koponen 20, Sasu Salin 12, Gerald Lee jr 9, Erik Murphy 9, Mikko Koivisto 4, Teemu Rannikko 4, Hanno Möttölä 3, Tuukka Kotti 2, Shawn Huff 2, Kimmo Muurinen 2, Matti Nuutinen 2

[edit 13:50, ändring i texten om ledning i halvtid]

Nederlag för Niinimäki i Tulsa

$
0
0

MMA-fightern Tom Niinimäki åkte på en förlust vid lördagens UFC-gala i Tulsa i USA när han mötte amerikanen Chas Skelly. Förlusten var Niinimäkis andra på tre matcher i UFC.

Niinimäki debuterade i den amerikanska mixed martial arts-organisationen UFC i december 2013, och drabbningen mot Skelly i Tulsa var UFC-karriärens tredje.

Den tog för Åbobonsdel dessvärre slut redan i den första ronden, när han tvingades ge upp efter att motståndaren fått honom i ett svårt stryptag.

- Killen kom hårt på. Jag försvarade mig lite slarvigt och hamnade i ett underläge jag inte kom ur, även om jag själv försökte få ett stryptag, sade Niinimäki till fightsport.fi.

Niinimäki vann sin första match mot Rani Yahan från Brasilien 2013 men förlorade sin andra i maj 2014 mot svensken Niklas Bäckström.

Niinimäki har en match kvar på sitt ursprungliga kontrakt med UFC.

Latvala slarvade - Neuville vann

$
0
0

Jari-Matti Latvalas VM-rally i Tyskland tog slut på den femtonde specialsträckan när han körde av vägen. Segern i Tyskland gick istället till belgaren Thierry Neuville.

Vid tidpunkten för olyckan ledde Latvala rallyt med nästan en minut och var på väg mot karriärens första seger någonsin på asfalt. Olyckan var framme mitt på den 15:e specialsträckan. Varken Latvala eller hans kartläsare Miikka Anttilla skadade sig i avåkningen, bekräftade hans stall på twitter.

Det faktum att det inte blir några VM-poäng från Tyskland svider, speciellt med tanke på att VM-ledande Sebastien Ogier åkte av på fredagen. Ställningen i VM-sammandraget hade spetsat till sig rejält om Latvala tagit hem full pott i Tyskland, men nu kammar även han noll. Ogier kommer att stanna på 187 VM-poäng och Latvalas saldo förblir 143 poäng.

Det tyska rallyt har varit dramatiskt när Ogier, Latvala och ännu Kris Meeke på den 16:e specialsträckan i tur och ordning ställt till det för sig i terrängen.

Belgaren Thierry Neuville kör VM-rally.
Neuville vann i Tyskland. Belgaren Thierry Neuville kör VM-rally. Bild: EPA/NikosMitsouras/AllOverPress
Segern i Tyskland gick istället till Thierry Neuville, som i sin Hyundai-bil knep sin första seger någonsin. Mikko Hirvonen avslutade ett för honom synnerligen odramatiskt rally på femte plats.

Nästa VM-rally körs i Australien i mitten av september och efter resan "down under" tre europeiska deltävlingar på säsongen 2014.

Slutställning, 18/18 specialsträckor:

1. Thierry Neuville Hyundai 3.07.20,2
2. Dani Sordo Hyundai + 40,7
3. Andreas Mikkelsen VW + 58,0
4. Elfyn Evans Ford + 1.03,6
5. Mikko Hirvonen Ford + 1.10,5
6. Mads Östberg Citroen + 1.22,7
7. Martin Prokop Ford + 4.52,8
8. Dennis Kuipers Ford + 9.18,1

VM-sammandraget:

1. Sebastien Ogier VW 187
2. Jari-Matti Latvala VW 143
3. Andreas Mikkelsen VW 110
4. Mads Östberg Citroen 74
5. Mikko Hirvonen Ford 73
6. Thierry Neuville Hyundai 73

Joni Wiman sjunde i Daytona

$
0
0

I Global Rallycross Championship kördes den sjätte deltävlingen i Daytona i Florida, USA. Pojos Joni Wiman kom i mål som sjunde man i tävlingen som kördes på lördagskvällen finsk tid.

Wiman som kör i Supercar klassen körde riktigt bra i de första kvalheaten och var snabbast. I sin semifinal var Wiman fjärde och hamnade i ett mellankval där han körde i mål tvåa.

I finalen var Rhys Millen bäst före Ken Block och Bucky Lasek. Wiman som alltså var sjunde förlorade dryga 55 sekunder till Millen.

I GRC Supercar seriens poängställning är Joni Wiman fjärde för tillfället. Han har samlat 162 poäng. Ettan Nelson Piquet Jr har 227, tvåan Scott Speed 181 och trean Steve Arpin 164 poäng.

Den sjunde deltävlingen i rallycrosserien körs den 20:e september i Los Angeles i Kalifornien.

Resultaten från deltävlingen i Daytona finns här.

Finlands damer fyra sekunder från final

$
0
0

Finlands damer lyckades inte nå en finalplats på 4 x 100 meter medleystafett vid sim-EM i Berlin.

Laget bestod av Mimosa Jallow i ryggsimmet, Jenna Laukkanen i bröstsimmet, Tanja Kylliäinen i fjärilsimmet och Hanna-Maria Seppälä som ankare på frisimsetappen.

Kvartetten noterade tiden 4.08,48 och blev sist i sitt försöksheat. Tiden blev knappt fyra sekunder från en finalplats.

Danmark gick som enda lag under fyra minuter i försöksheaten och får gälla som favorit i söndagskvällens final.

Klockan 17:05 simmar Ari-Pekka Liukkonen final på 50 fritt i Berlin


Förbättrade världsrekordet med sex sekunder

$
0
0

Katie Ledecky gjorde det igen. Den 17-åriga bassängmissilen förbättrade sitt egna världsrekord på 1500 meter frisim med över sex sekunder i Australien.

På lördagen förbättrade Ledecky sitt världsrekord på 400 meter frisim och dagen efter skrev hon igenom om historieböckerna. Hennes tid på 1500 meter vid Pan Pacific Swimming Championships skrevs 15.28,36.

Med det förbättrade hon sitt gamla världsrekord med över sex sekunder!

Hon vann totalt fem guld vid mästerskapen i Australien och innehar världsrekorden på 400, 800 och 1500 meter.

Korpela bäst i slägga - se resultaten

$
0
0

Merja Korpela var föga överraskande bästa dam i släggringen vid Elittävlingarna i Tammerfors. Hennes segerresultat på 64,47 blev ändå fyra meter från hennes årsbästa.

Korpela var som väntat bäst i damernas släggtävling vid Ratina-stadion. Hennes längsta båge fick hon till i den tredje omgången när järnkulan slog ner vid 64,47. Sanni Saarinen från Säkylän Urheilijat var tvåa på nytt personligt rekord, 62,34.

I herrarnas 110 meter häck gick ingen av löparna under 14 sekunder. Snabbast av alla var Elmo Lakka från Jyväskylän Kenttäurheilijat. Hans segertid skrevs 14,10.

Herrarnas kultävling avgjordes redan på lördagen i centrala Tammerfors. Jamaikanen O’Dayne Richards vann tävlingen med 19,63 och tolv centimeters marginal till tvåan Arttu Kangas. Kangas hade fyra stötar över 19 meter och den längsta landade på 19,51.

Lindahl nöjd med tiden, inte loppet

Anders Lindahl löpte pers i Tammerfors | Sportinslag

Listen2 min 2 s
Spela upp klipp på Arenan: Anders Lindahl löpte pers i Tammerfors | Sportinslag
Lewis Korir var snabbast på herrarnas 5000 meter. Segertiden skrevs 13.55,27, vilket blev ungefär åtta sekunder från Länken-löparens bästa notering för säsongen. Bakom Korir löpte hans klubbkamrat i Länken Anders Lindahl nytt personligt rekord 14.22,38.

På damernas 100 meter löptes två heat, av vilka ukrainskan Natalia Strogova vann det snabbare på tiden 11,41. Tvåa bakom Strogova var Helsingfors IFK:s Jasmin Showlah, vars nya rekord för säsongen lyder 11,77. IF Nykarlebynejdens Anna Julin löpte in som trea i mål i det långsammare heatet på tiden 12,34.

EM-resenären Sanna Kämäräinen vann damernas diskustävling med bred marginal. Tävlingen stördes dels av väldigt blöta förhållanden, men mellan skurarna lyckades Kämäräinen få till en segerbåge på 58,20, som kom i hennes andra kast för dagen. Segermarginalen till tvåan Katri Hirvonen blev över sex meter.

I kulringen fick Kämäräinen se sig slagen, trots att hon stötte nytt personligt rekord 14,95. Suvi Helin vann tävlingen med en stöt på 15,06 i den andra omgången.

I damernas spjut gick segern till Oona Sormunen som fick upp 56,54 direkt i första kastomgången.

Jaana Sieviläinen vann damernas längdhopp på resultatet 628 som hon fick till i den första imgången. Emmi Mäkinen förlorade kampen om segern med fyra centimeter. Vasa IS trestegshoppare Sanna Nygård kom på tredje plats - hennes längsta hopp mätte 6,19.

Mörö på "normal" nivå

Esbo IF:s Oskari Mörö hade lämnat Zürich och mirakelinsatserna där bakom sig och blev tvåa på 400 meter häck på tiden 50,60. Segern gick till Patryk Dobek fårn Polen.

På damernas motsvarande distans vann Anniina Laitinen på tiden 58,52 före ryskan Svetlana Gogoleva och Eveliina Määttänen. För Määttänen var tiden 59,17 nytt personligt rekord.

I herrarnas höjdtävling var Jussi Viita bäst. Pyrintöhopparen fick till 217 på hemmaplan som enda deltagare i fältet. Bland annat Osku Torro och IF VOM:s Richard Östrman stannade på höjden 205 i Tammerfors.

I stavtävlingen för herrarn blev kampen om segern en intern japansk uppgörelse. Jarno Kivioja var bästa finska hoppare på tredje plats med ett lyckat försök på 500. Hiroki Ogita vann tävlingen på 550.

IK Falkens Jimmy Finnholm löpte hem segern i B-heatet på 1500 meter vid Elittävlingarna i Tammerfors efter en jämn avslutning.

Finnholm skar mållinjen på tiden 3.54,57 och besegrade Joonas Rinne från Saarijärvi med tolv hundradelar. Joonas Harjamäki kom i mål som tredje man, bara dryga sekunden efter Finnholm.

Rantala snabbast på 100 meter

EM-resenären Eetu Rantala löpte hem segern på 100 meter för herrar. Hans segertid blev 10,60.

På damenas dubbelt längre distans gick segern till Natalia Strogova från Ukraina för Bianca Knight från USA. Anniina Kortetmaa var snabbaste finska dam på tredje plats med tiden 24,78.

På damernas 100 meter häck gick segern till Jasmin Towers från USA. Nooralotta Neziri var trea på tiden 13,06.

I herrrarnas längdtävling gick segern till Finlandsbekantingen Godfrey Mokoena från Sydafrika. Resultatet som räckte till seger var 797. Kristian Pulli var bästa finländare på andra plats med ett hopp på 776.

Liveresultat hittar ni här.

Bottas trea i Belgien

$
0
0

Valtteri Bottas tog sig för fjärde gången den här säsongen upp på prispallen då han slutade trea i Belgiens GP på Spa-banan. Segern gick till Daniel Ricciardo som tog sin tredje seger för säsongen.

Inledning på loppet var dramatiskt då de båda Mercedesbilarna stod i första startled. Lewis Hamilton var snabbast i starten och kunde ta sig förbi Nico Rosberg.

På det andra varvet försökte Nico Rosberg ta tillbaka förstaplatsen från Hamilton men det resulterade i en mindre kollision där Hamilton fick punktering och Rosbergs framvinge fick sig en ordentlig törn. Hamilton tvingades till ett depåstop direkt och efter åtta varv var Rosberg tvungen att byta framvinge.

Efter det var det Daniel Ricciardo som tog hand om tätpositionen och höll den ända in i mål. Nico Rosberg körde upp sig efter incidenten i början av tävlingen och slutade tvåa.

Kimi Räikkönen såg länge ut att kunna ta sig upp på prispallen men med fyra varv kvar kunde Valtteri Bottas ta sig förbi landsmannen och knipa tredjeplatsen. Det här var fjärde gången den här säsongen som Bottas slutade bland de tre bästa i ett lopp.

Kimi Räikkönen gjorde sin klart bästa tävling den här säsongen då han körde över mållinjen som fyra.

Nico Rosberg leder VM-serien med 220 poäng. Lewis Hamilton som till slut tvingades bryta söndagens tävling är tvåa med 191 poäng.

Resultat, Belgiens GP:

1. Daniel Ricciardo Red Bull
2. Nico Rosbeg Mercedes
3. Valtteri Bottas Williams
4. Kimi Räikkönen Ferrari
5. Sebastian Vettel Red Bull
6. Kevin Magnussen McLaren
7. Jenson Button McLaren
8. Fernando Alonso Ferrari
9. Sergio Perez Force India
10. Daniil Kviat Toro Rosso
11. Nico Hülkenberg Force India
12. Jean-Eric Vergne Toro Rosso
13. Felipe Massa Williams
14. Adrian Sutil Sauber
15. Esteban Gutierrez Sauber
16. Max Chilton Marussia
17. Marcus Ericsson Caterham

EM-brons till Ari-Pekka Liukkonen i Berlin

$
0
0

Ari-Pekka Liukkonen tog en glädjande bronsmedalj på 50 meter frisim vid EM i Berlin. Liukkonen avslutade starkt och knep bronsmedaljen med en hundradels marginal.

Ari-Pekka Liukkonen tog Finlands första medalj i EM då han slutade trea på 50 meter frisim. Liukkonen som simmade på den första banan var långsam i starten men kom starkt på slutet och slog handen i kaklet som trea. Tiden var 21,93 vilket är nytt finländskt rekord.

Liukkonen var en hundradel före britten Benjamin Proud som slutade fyra.

Segern gick till förhandsfavoriten Florent Manaudou med tiden 21,32. Silvret gick till Konrad Czerniak från Polen.

Ari-Pekka Liukkonen har sakta men säkert närmat sig den europeiska eliten. Vid kortbane-EM 2010 var han sjätte man på 50 meter frisim och vid långbane-EM för två år sedan var han redan fyra.

Liukkonens bronsmedalj var Finlands första - och enda - vid EM-tävlingarna i Berlin.

Resultat, 50 meter frisim:

1. Florent Manaudou 21,32
2. Konrad Czerniak 21,88
3. Ari-Pekka Liukkonen 21,93
4. Benjamin Proud 21,94
5. Marco Orsi 22,09
6. Andrey Grechin 22,10
7. Kristian Gkolomeev 22,13
8. Andriy Govorov 22,14

Sandra Eriksson tillbaka som vinnare

$
0
0

IK Falkens Sandra Eriksson hade lagt besvikelsen från EM i Zürich bakom sig när hon vann damernas 3000 meter hinder vid Elittävlingarna i Tammerfors på tiden 9.36,96. Eriksson vann också totaltävlingen i årets Elittävlingar.

Eriksson genomförde loppet i högt tempo och hade ännu krut kvar i benen när målrakan öppnade sig. Camilla Richardsson från Vasa IS tog sig också i mål på en tid under tio minuter, när hon skar mållinjen på 9.57,07.

Erikssons bästa tid för säsongen är fortfarande 9.24,70 från Glasgow i juli, men hennes tid i Tammerfors satte rejäl press på de övriga idrottarna som drömmer om totalsegern i Elittävlingarna och penningpriset på 10 000 euro.

- Jag löpte nog mot klockan idag, och jobbigt var det. Det var ingen enkel resa, jag tror inte jag var riktigt redo att tävla ännu efter EM. Det var inte enkelt, sade Eriksson i en TV-intervju.

Hon fick också frågan om hur hon såg på EM i Zürich en vecka efter besvikelsen.

- Första 2-3 dagarna efter EM var jättejobbiga, men jag har börjat se framåt nu. I höst sätter vi oss ner och analyserar läget och blickar framåt, konstaterade Eriksson.

Erikssons tid satte press på spjutkastaren Ari Mannio som måste kasta rejält över 84 meter för att ro hem totalsegern och 10 000 euro.

- Jag tror jag inte orkar vara nervös, jag kan inte påverka det. Normalt brukar jag unna medtävlanden allt väl, men idag är det OK om Ari Mannio inte kastar så jättelångt, sade Eriksson.

Mannio nådde inte ens över 80 meter i en spjuttävling som höll en otypiskt låg nivå. Således kvitterade Eriksson ut 10 000 euro som totaltvinnare i årets Elittävlingar.

Karin Storbacka
Karin Storbacka Bild: yle/Börje Broberg

Storbacka i mål som trea

Karin Storbacka startade bra på damernas 1500 meter men hängde inte med när de internationella gästerna i fältet satte fart. Violah Lagat från Kenya vann tävlingen på 4.18,99 före Brie Felnagle från USA på tiden 4.19,84.

Storbackas tid blev 4.22,42 och med det var hon tre tiondelar före Sara Kuivisto i mål.

Bakom tättrion löpte Sofie Lövdahl från Vasa IS sin bästa tävling för säsongen och kom i mål på tiden 4.34,18.

Viewing all 52706 articles
Browse latest View live


<script src="https://jsc.adskeeper.com/r/s/rssing.com.1596347.js" async> </script>